Wednesday 31 December 2014

Heta enchiladas med bönor

Enchiladas är så fruktansvärt gott och heller inte särskilt svårt eller tidskrävande. Det fina med enchiladas är att en kan ha i en fyllning med vad tusan en är sugen på att äta (eller vad som finns att hitta i skafferiet).

Jag och Guy valde att göra bönenchiladas med en grön sallad på kokt broccoli, lite selleri, isbergssallad och spenatblad och sedan gjorde vi hemmagjorda chips som sidorätt. 



Veganska enchiladas

Det här behöver du:
1-2 msk olivolja
3 (små) x gullök
4-5 morötter
3-4 msk Rökt paprika krydda
1 liten röd chili
2 burkar krossade tomater
2 x 400g burkar av valfria bönor (vi hade en mixed beans och en med kidneybönor)
6 tortillabröd
200 g soyghurt/1 burk iMat Fraishe
Riven jeezly ost
Salt
Peppar

Såhär gör du:
Hacka löken fint och skala och riv morötterna med rivjärn. Häll oljan i en stor stekpanna och sätt på en platta med medelvärme. Häll i löken och morötterna och stek i ca 10 min så att de mjuknar (om det blir torrt kan du hälla i lite vatten då och då). Strö över paprika kryddan och hacka chilin och blanda i. Stek i ytterligare några minuter.
Häll i krossade tomater och bönorna samt salt och peppar, blanda väl och låt småkoka i ungefär 10 min.
Under tiden kan du riva osten och blanda den med soygurt/fraishen och sätt ugnen på 200 grader.

Ta sedan ett par skedar med bönröran och häll i en ugnsfast form. Lägg upp tortillabröden och lägg några skedar av röran i varje tortilla. Rulla ihop dom fint och lägg dom i formen. Häll över resterande bönröran på de ihoprullade bröden och toppa med soygurt-ost-röran som avslutning. 

Låt grädda i ugnen i ca 10 min innan du dör matgodhetsdöden!

No comments:

Post a Comment