Monday 29 December 2014

En vegansk jul

God jul i efterskott alla fina! Jag har varit dålig på att juluppdatera tycker jag, skäms på mig (men jag skyller på mycket jobb och andra saker i livet som alltid kommer ivägen, som alltid går att skylla på, för den som orkar bry sig)

Juldagen var iallafall den mysigaste dagen på länge och jag måste erkänna att julen är ganska fantastisk (förutom all onödig konsumtion kring den, så är heter det ändå julmys av en anledning).
Jag och Guy hade en jul på tu man hand och ordnade en vegansk julfrukostbuffé med svensk inspirerat julgott.

Vi hade bröd med Astrid & Apornas Åh Gourmetkorv (som förövrigt är så sjukt himla god, varning för att bli beroende!), rödbetsallad med recept från Vegania, knäckebröd, sallad, sötpotatisfalafeln (istället för göttbullar) och en sinnesjukt god bön- & soltorkad tomatpastej som nog var den största hiten. Den var superenkel att göra och vi hittade receptet på en engelsk vego-julrecept-sida: vegkitchen.




Och precis såsom det ska gå till under julen i England hade vi paketöppning med smällkarameller till frukosten såhär på juldagen. Jag blev bortskämd med massor fina saker från Thailand som kommer vara perfekt att ha när vi är ute på våra äventyr i världen snart.



Vi gick på långpromenad och tittade på den obligatoriska (och min favorit) julfilmen Love Actually. Och senare på kvällen lagade vi julmat i en mer engelsk tappning: Sheperdess Pie med sötpotatis, linser, palsternacka och massor annat gott från receptboken Keep it Vegan. 




Vi hade tänkt att vara superambitiösa och göra en Cranberry Cake som efterrätt, men efter att ha gjort matpajen kände vi oss båda helt slut, så vi skjuter på den och ska göra den nu ikväll istället. Önska oss lycka till! Puss & kram & massor kärlek!

No comments:

Post a Comment