Thursday, 12 February 2015

Ubud - den veganska drömmen, del 4

Ubud Market
Eftersom Guys favvoshorts är galet sönderrivna i baken efter apattacken i Monkey Forest, gick vi till Ubud Market för att försöka hitta ett nytt par.

Och här går det minsann att hitta kap för den som är ute efter kläder och annat krimskrams. Guy hade för ett ögonblick siktet inställt på ett par shorts som kvinnan i affären försökte sälja för 120 000 och när han sa nej gick det drastiskt mer till 50 000 rupiah utan att ens försöka pruta.


Ärligt talat gillar jag inte sådana här markander särskilt mycket. Jag avskyr att pruta och att känna mig lurad och påhoppad, vilket ju är de tre huvudingredienserna på en marknad som denna. Så jag kommer undvika att komma hit något mer, trots att det finns massor fina saker att köpa med sig härifrån. 

Bali Buda - Real food By real people


Om jag bodde här permanent (eller inte fick frukost på hotellet) skulle jag gå till den här affären och handla varje dag. De har massor vegetariska bakverk, veganskt bröd (fullkorn, surdeg, soltorkade tomater & oliver, you name it!), det finns också en avdelning med annat veganskt och ekologiskt livsmedel och så en avdelning där de säljer oljor, rökelser och andra meditationshjälpmedel. 


Guy fyndade en pizzaslice från bageriet, som en pre dinner snack innan vi gav oss ut på en lång vandring till kvällens mathak.

Kismet Cafe & Boutique 



Kismet Cafe ligger en trappa upp i en trång, men mysig lokal med stora fönster runtom som gör att känslan av klaustrofobi försvinner. Personalen är dessutom verkligen helt otroligt trevliga och hjälpsamma.


Någon måste förövrigt ha varit en bra marknadsförare när restaurangen inreddes, eftersom alla små bord har en glasskiva med smycken under som de säljer i boutiquen. Och det är jättefina saker, men jag vågade inte ens tänka på hur mycket de kunde kosta.


Jag tyckte till en början att den här vegetariska restaurangen var rätt dyr (eller ja, med indonesiska mått iallafall och i jämförelse med typ 9 Warung) men jag tog tillbaka det när jag blev serverad den superyummiga maten, som de verkligen inte hade snålat med.


Det fanns massor gott att välja på och som vanligt blev det svårt. Guys kärlek för Pad Thai gjorde att han kände sig manad att se hur den var här. Och om han säger att en Pad Thai är god, så är den det (så många som han har ätit i Thailand och på andra platser) - detta var till och med den största (och nästan bästa) Pad Thai portionen han någonsin haft.


Jag åt en megastor portion råris med wokade grönsaker, champinjoner och massor tofu. Till det beställde jag en extra vegansk satay, som jag tror var samma sak som seitan, och dra mig baklänges så gott det var! Även fast det var läskigt likt kyckling (som de också skrev på menyn, för vegetarianen som behöver lite köttig känsla i maten, typ).


Har jag nämnt att jag älskar Ubud..?

No comments:

Post a Comment