Wednesday, 11 February 2015

Ubud - den veganska drömmen, del 3

Veggi Table
Igårkväll blev en himla bra kväll. Mycket tack vare att vi hittade den lilla vegetariska restaurangen Veggi Table, med billig mat och ändå en riktigt restaurangkänsla.



När vi klev in möttes vi direkt av en äldre man som satt vid en av borden som utbrast att vi minsann gjorde helt rätt att komma in just här "in not even a vegetarian but I love it here!" 

Jag känner att jag redan börjar bli bortskämd att ha så många alternativ på menyn att välja på, som jag haft på alla restauranger vi besökt hittills i Ubud. I vanliga fall behöver jag knappt ens kolla på menyn eftersom det oftast bara finns en rätt att välja på. Gilla läget liksom, även fast jag inte är särskilt sugen på just det sol finns tillgängligt är jag oftast bara glad att jag kan få något överhuvudtaget. 

Så här på Veggi Table var jag återigen i himmelriket eftersom allt på huvudmenyn var veganskt. Och därmed tog det x antal minuter att bestämma mig för vad jag ville ha. Men tillslut fastnade jag för gult ris (gult ris innebär att det innehåller gurkmeja) med tempeh i söt sås, tofu i jordnötssås & aubergine i sötstark tomatsås - och när jag fick maten ångrade jag det inte en sekund, alltså - MUMUS!



Och förresten, dagens fun fact kommer från Veggi Table:


Matlagning med Thony på 9 Warung


Imorse hoppade vi på våra hojar och cyklade till 9 Warung igen, där Thony väntade på oss för våran matlagningssession.

I flera timmar skalade vi, hackade, stekte och fixade med flera olika maträtter som vi ställde ut i restaurangen och som vi tillslut blev bjudna att äta av. 


Det var så himla kul att laga mat med Thony och Guy under passionsfruktväxterna i restaurangens trädgård. Jag blev också rörd över att allt som vi gjorde idag var veganskt (9 Warung är egentligen en vegetariskt restaurang), Thony freestylade bara ihop olika recept i huvudet som vi följde.


Vi lagade bland annat pasta med auberginesås, tomater fyllda med auberginesås, lila sötpotatosmos med pumpa, sallad med avokado-mango-dressing och han lärde oss att göra egna pickles!



Allt var supergött om jag får säga det själv och jag lärde mig massor nytt om frukter, grönsaker och matlagning.



Efter en sådan lunch följer matkoma och det är typ världens pina i denna kvava värme så vad är medicinen för detta i Ubud när det inte finns en pool eller annat vatten i sikte att svalka av sig i? 

Kokolatos glass förstås! Denna gången testade jag chokladglassen som var sådär superchokladig så att endorfinernas dansar! 


Påtal om veganglass hörde jag den glassigaste nyheten på länge idag: GB i Sveriges nya sortiment för året innehåller en strut med Rice, risbaserad glass! Ja, risglass tänker ni, då är det bättre med ingen glas, låter ju som strunt. Men nej då. Glass med risbas är faktiskt fantastiskt himla god och den som inte vågar testa är en fegis (och någon som är taskig som inte låter sina smaklökar få uppleva detta)



Hursomhelst - Heja GB!!! Mer veganglass till folket!

No comments:

Post a Comment