Thursday 18 December 2014

Vebabwrap & Macon

Igårkväll testade jag Astrid & Apornas rökta Jeezlyost för första gången, och jag kan bara säga JEEZ så-jäkla-gott! Jag åt det i en wrap tillsammans med vegankebab (från Vegyness som jag köpte med mig från svenska Coop Extra), sallad, morotsbacon och min specialhummusblandning.

Den färdigköpa hummusen som finns i typ alla mataffärer i England är så mycket godare än de som går att hitta i svenska matbutiker. Den är mer saftig på något sätt och jag äter den till typ allt! Det finns i massor olika smaker, såsom lime, marockansk och basilika. Och original förstås - som, om du blandar med bostongurka, blir typ som den bästa hamburgardressingen ever.

Morotsbaconen är förresten min nya drog tillsammans med humusen. Det är SÅ enkelt att göra och såååå gott. Ett måste att testa!


Vebabwrap med Macon (morotsbacon)


Det här behöver du:
Vegankebab från Vegyness


Astrid & Apornas rökiga Jeezlyost
Fullkornswrap






För salladen:
Isbergssallad
Tomat
Gurka
Svarta oliver
Rödlök
Soltorkade tomater i olja

För morotsbacon:
Morötter
Matlagningsolja
Salt
Peppar

För hummusdressing:
Ett paket hummus, original
några matskedar bostongurka

Såhär gör du:
Börja med att hacka upp alla ingredienser till salladen. Blanda allt i en skål och häll över oljan från soltorkade tomaterna över hela salladen och blanda väl.
Blanda ihop hummusen med bostongurkan och ställ i kylen en stund.

Skiva morötterna med hjälp av en potatisskalare så att du får massor flisor med morötter. Ta fram en stekpanna och fyll den rikligt med matlagningsolja och sätt den på hög värme. Häll i alla morotsflisor och när de börjat mjukna kan du krydda med salt och peppar, stek morötterna tills de är på gränsen till att bli brända. När de är färdiga, lägg dom på hushållspapper och låt oljan rinna av.

Stek vebaben och om ni är fler i sällskapet som ska äta, är en bra idé att fylla på med lite sojafärs i blandningen också. Då smittar smaken från vebaben av sig på färsen också. Riv jeezlyosten och när allt är färdigstekt, strö över det över vebabblandingen så att osten hinner smälta ner lite grann.

Servera alltihop tillsammans med tortillabröd och låt alla fylla på sina wraps med de olika ingredienserna som de vill. Och njut, detta är helt fantastiskt gott!

No comments:

Post a Comment