Friday 19 December 2014

Saffransskorpor

Jag bakade ju lussekatter förra veckan, som tyvärr blev torra och inte så supergoda (om jag inte doppade dom i kaffet) och med typ 10 lussebullar kvar testade jag att göra saffransskorpor av dom och vips blev det gottigt igen.

Saffransskorpor

Det här behöver du:
ca 8 gamla lussekatter
50-75 g smör
0,5 dl socker
1 msk kanel

Såhär gör du:
Sätt ugnen på 200 grader. Smält sedan smöret. Blanda sockret och kanelen i en annan skål. Dela alla lussekatterna i tunna bitar (men inte för tunna, när lussekatterna redan är torra faller de isär ganska lätt) och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. Pensla alla bitarna med smöret och strö över socker-och-kanel blandningen.
Sätt in i ugnen i 8-10 min. Är bitarna ännu inte hårda då kan du stänga av ugnen och ha det inne på eftervärme en stund.

Så släng inte gamla lussekatter, återanvänd <3

No comments:

Post a Comment