Tuesday 23 December 2014

En sådan där helg som var över på ett ögonblick

I fredags åkte jag och Guy alltså till Totnes. Det lilla veganmeckat i Devon. Här går det att hitta alla de där veganska produkterna som är svåra att hitta på andra ställen. Där finns en Happy Apple, en livsmedelsaffär som säljer massor veganmat och så Green Life som vi shoppade loss i, eftersom de har min favoritchoklad (VEGO - kanske den godaste chokladen i världen) och favoritost (Violifes ost aka Astrid & Apornas Jeezly i England) där.

Förutom kyl- och frysmatvaror säljer de lokalt producerade grönsaker och frukt, nybakat (SURDEGS!!!)bröd samt ekologiska hälsoprodukter, smink och andra produkter.


Himla bra att de har lådor som en kan få lägga alla sina varor i när en har shoppat klart där inne. Vi fyllde vår med ost, choklad, sushi, flapjacks, soygurt, ubuntu cola, quinoa chips, mulled wine mix (glöggmix), fullkornssurdegsbröd och aubergine.


Förutom asbra mataffärer finns det också massor små gulliga affärer med fina saker, ekologiska tvålaffärer, pysselaffärer och flera olika caféer som alla är vegovänliga. Det finns två helvegetariska caféer/restauranger - Fat Lemons (som har mackor, sallader etc) som jag inte har testat ännu och så Willow som jag besökte när Madde och Emelie var här på besök. Det är ett supergulligt litet ställe som har massor saker för veganer att välja på.


När jag var där testade jag en tofupaj med husets sallad som var helt fantastisk. Dessutom har de en rad olika veganska efterrätter att välja på.


Alltså - om du är vegan på besök i södra England, se till att besöka Totnes. Det är bara så himla mysigt och ballt. Och fullt med massor fantastiska likasinnade människor.


Hursomhelst. Fredagsmiddagen hämtade vi från receptboken Keep it Vegan. En superbra bok med massor superduper goda recept, med liiiite krångligare och lite finare mat, typ. Vi valde att göra couscousfyllda auberginer med tahinisås. Även fast det tog en bra stund att laga, var det så värt det (även fast våra auberginer inte såg alls lika goda ut som de på bilden i boken, men ändå)




Lördagen var galet kul med en utgång i Torquay town tillsammans med två favoriter från jobbet.


Och så blev söndagen en tung dag. På sådana tunga dagar är det banne mig obligatoriskt med min specialtortillapizza (recept finns här) och chips. 

 Extra bra är det att fixa sin egna chipsskål av påsen, så att den lataste av de lata inte behöver diska något efteråt. Kolla klippet här för att se hur du gör, fast vik ner påsens kant först tycker jag. Det blir snäppet snyggare då.



Men med en sådan här helg i bagaget har jag halkat efter med min pysselutmaning (skäms på mig!), jag lovar att ta igen det idag. Det är faktiskt inte mitt fel att helger bara flyger förbi utan att en ens hinner blunda, typ.


No comments:

Post a Comment