Saturday 29 November 2014

Last days off Linköping

Dagarna i Linkan har varit sådär roligt intensiva och har bara flugit förbi. Imorgon sitter jag på ett flyg tillbaka till engelska rivieran och det ska bli fint att komma hem, även fast jag gärna hade stannat här längre.

Igår fick jag finbesök av Ida och hennes lilla Fride som typ är den sötaste ungen världen har skådat. Jag blev sådär blixtförälskad i honom och jag bestämde redan när Ida var gravid att jag ska vara the cool fun aunt till honom. Det är så synd att jag inte kommer kunna vara i närheten när han växer upp.



Jag bjöd hem dom till mig och fick hjälp med att äta upp veganmaten som mina föräldrar har skämt bort mig med under veckan. Så det blev en form av vegansk brunch buffé med kaffe, jeezly ost x 2, hemmagjord skagenröra, Fry's chicken style strips & stekt rökt tofu, frallor, avocado, grönsaker, Rydbergs bea-sås och så testade vi Astrid & Apornas färdiga pizza som jag hittade i frysdisken på City Gross.


 Det är så himla fantastiskt hur enkelt det är att vara en lat vegan nuförtiden. Det är lätt att bara köpa vegobullar som lätt kan tillagas och ätas med makaroner och ketchup och sen att det finns färdigpizzor nu är ju grädden på moset. Astrid & Aporna har flera olika pizzor att välja på och vi testade den med sk*nka och ananas och den fick ett högt betyg från oss båda. Jag rev över extra ost (Jeezly med mozzarellasmak) eftersom jag tyckte det var liiite fattigt med ost vid kanterna /*fortfarande ostberoende som vegan*



På kvällen träffade jag Sara i hennes målarverkstad. Den här människan har så mycket talang att jag dör lite när jag ser hennes konstverk. Drömmer om den dagen jag kan bli lika bra som henne alltså.
Senare träffade vi upp resten av gänget och hade några trevliga timmar på Legends. Många v-markeringar på menyn där, tummen upp för det!


Idag bjöd mamma på lunch på Babettes Kafferi - Åh vad jag älskar det stället! Supermysigt, superfint och superbra mat.




Det är ett veganvänligt ställe där personalen gör allt de kan för att fixa det mesta de har på menyn så att det blir veganskt. De har mat såsom soppa och smörgåsar. Jag slog på stort och testade vegburgaren som var sjuuukt god och sjuuukt mättande. Den serveras egentligen med mozzarella och örtmajo, men kunde enkelt veganiseras när jag frågade om det.


Om en är sugen på något sött efter maten finns det veganska saker att välja på (hurra!). De hade inget bland de andra bakverken vid disken, men jag kunde välja på jordnötskaka, havrekaka eller chokladmuffins som de hade bak i köket. Jag testade jordnötskakan, som var exakt som en snickerskaka och jätte, jättegod.


Nu måste jag sluta skjuta upp det här med packningen. Nog för att jag älskar att resa, men alltså att packa. Varför är det så sjukt ocoolt och okul?

2 comments:

  1. Jag såg ju inte vidare pigg ut, tur att Fride verkar tycka att jag är fin att titta på iaf :P Det är så kul att läsa din blogg, det är som att ha dig lite mer i min vardag, lite mer vegan- och feministpepp i min övriga torka <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Och du är såklart sjukt närvarande i Frides liv ändå, jag ska berätta långa godnattsagor för honom varje kväll om alla våra äventyr!

      Delete