Saturday, 10 January 2015

Älsklingsmaten #1: Tacopaj

Ni vet vad fredag betyder - TACOS!!!!


Pågrund av mögliga tortillabröd hemma, gjorde jag istället min veganska paradrätt; Tacopaj. Det var den första veganska middagen jag bjöd min familj på för några år sedan och det blev dundersuccé även hos köttätarna!

Jag har gjort den här pajen x antal gånger sedan den kvällen och har slaviskt följt ett recept som jag hittade här (så sinnesjukt god), men idag testade jag att styla om det en smula.


Älsklingspajen - vegansk tacopaj

Det här behöver du:
Till degen
4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
1/2 dl flytande margarin
1/2 dl växtmjölk

Till tacofärsen
1 gul lök
1 paket (färdigkokta) gröna linser
200 g fryst sojafärs
1/2 paket tacokrydda
1 msk rökt paprikakrydda
några skvättar växtmjölk

Till såsen:
4 msk vegansk majonnäs
1/2 dl hummus
2 msk tartex med chilismak
fefferoni efter smak, finhackad
2 pressade vitlöksklyftor
riven veganost

Att toppa upp med:
2 tomater

Såhär gör du:
Sätt ugnen på 200 grader och blanda alla ingredienser till degen. Knåda och bred ut degen i en ugnssäker form. Låt degskalet grädda i ugnen i 10 minuter. Under tiden kan du börja med tacofärsen. Hacka löken fint och stek i matolja tills det mjuknar. Tillsätt sojafärsen och linserna och krydda. Tillsätt lite växtmjölk så att färsen inte är för torr. Stek i några minuter på låg värme. 

Ta ut pajskalet ur ugnen och fyll med tacofärsen. Blanda ihop alla ingredienser till såsen och bred den över så att den täcker tacofärsen. Skiva tomaterna och lägg på toppen. Ställ in pajen i ugnen i ca 20 minuter. Servera förslagsvis med ugnsbakade morotsstavar, nachos, krispig sallad och salsasås. 

No comments:

Post a Comment