Drottningen av alla quesadillas, är den som jag gjorde igårkväll. Så. Jäkla. Gott. Violife osten med cheddarsmak smälte sådär perfekt i den och var grädden på moset i denna maträtt. Jag hann till och med inte med att fota mästerverket innan jag var tvungen att börja äta. Så jag ber om ursäkt för den slafsiga bilden..
Quveegan Quesadilla
Vegansk quesadilla!
(Räcker till typ 3-4 pers, beroende på hur mycket en vill äta förstås)
Det här behöver du:
Till quesdaillan
1 gullök
1 gul paprika
1 zucchini
1 tomat
2 vitlöksklyftor
300-400 gram Fejk-kycklingbitar
Smoked paprika krydda
svartpeppar
2,5 dl havregrädde
1 msk buljonpulver
Violife, cheddarost (eller annan veganost som du föredrar)
4 tortillabröd (jag använde fullkorn, så mycket godare)
Hummus
Till salladen
Isbergssallad
Avocado
Svarta oliver
Balsamvinäger
Såhär gör du:
Tina upp fejkycklingen och skär i mindre bitar. Hacka löken, zucchinin och paprikan i små bitar och stek på låg värme till de mjuknar i olivolja. Häll i kycklingbitarna och krydda med smoked paprikakrydda och svartpeppar efter smak. Låt steka en stund och under tiden kan du blanda havregrädden med 1/2 dl vatten och buljongen. Häll över gräddblandningen i stekpannan, blanda runt och låt det gojsa ihop sig på låg värme i några minuter.
Gör salladen genom att hacka isbergsalladen i smala strimlor, lägg i en skål och häll över balsamvinäger. Skär upp avocadon och häll på tillsammans med svarta oliver.
Ta fram tortillabröden och täck ena halvan av brödet med osten. Sleva upp kycklingblandningen över osten och vik över den tomma delen av brödet. Lägg den vikta quesadillan i en smörgåsgrill (har du ingen smörgåsgrill går det minst lika bra att lägga det i en stekpanna och vända den efter en stund så båda sidor blir stekta). När osten har smält och brödet har blivit lite lätt brunt är quesadillan redo att rocka. Gör samma sak med resterande bröden och dela dem på sedan på mitten.
Lägg upp på en tallrik tillsammans med salladen och en klick hummus vid sidan av. Bam! The quesadilla queen är redo att ätas.
No comments:
Post a Comment