CHOKLADBOLLSGLASS! (varning: bilden ger inte alls rättvisa för hur djävulskt gott det var)
Såhär enkelt gjorde jag den:
1 dl havregryn
2 matskedar kakao
1 stor skopa Swedish Glace vaniljglass
några skvättar kaffe
- blanda ihop och njut med en kopp kaffe (helst med en kopp med en bild på en katt med Katy Perrys frilla)
Med en pojkvän som sitter bredvid mig och käkar B&J glass, min förra stora kärlek innan veganismen, har jag börjat vara himla kreativ med enkla förbättringar på den enda vegan-glassen som är enkel för mig att få tag på i närheten där jag bor (Swedish Glace vaniljglass, som alltså är samma sak som Tofuline i Sverige). Och det är verkligen den perfekt basen till att göra massor nya glassmaker av.
Till exempel:
Krossa några Oreos (yes, Oreos är veganska!) kex och blanda i och vips har du en vegansk cookie dough-ish glass. Eller ta och hacka några salta lakritsfiskar och blanda i glassen, så blir det uuuungefär som en glass med lakritsrippel.
Min nya dröm är härmed att få en glassmaskin i julklapp, tillsammans med veganvänliga glassiga receptboken "Glass åt alla".
No comments:
Post a Comment