Tuesday, 2 December 2014

Mitt-i-veckan-wok

Precis som varje morgon, vaknade jag idag och kände mig stendöd och ville mest bara sova minst tre timmar till och låtsas glömma att gå till jobbet. Ännu värre blir det ju när jag kom på att jag måste fixa lunchlåda. Jag hade liksom egentligen varken tid eller lust att stå vid spisen i flera minuter och på köpet lukta stekos efteråt. 
Så därför testade jag en ny grej; ugnsbakad wok! Det enda jag behövde göra var att hacka alla grönsaker, blanda de med olja och sojasås och sedan in i ugnen, medan jag kunde se på julkalendern och få en lite mer chill morgon.


Ugnsbakad wok med tzay
(För ungefär två portioner)
Det här behöver du:
3 stora morötter
1 paprika i valfri färg
1 gullök
1 zucchini
Några färska champinjoner
Tzaybitar i valfri mängd
sesamfrön
2-3 msk olivolja
2-3 msk sojasås
svartpeppar

Såhär gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka morötterna, zuchinin och paprikan i stavar, hacka sedan upp gullöken och champinjonerna. Lägg allt du hackat upp i en skål tillsammans med tzayspetten och häll över olivolja och sojasåsen och blanda så att alla bitar blir täckta. Krydda med svartpeppar och eventuellt salt (om sojan inte redan gör det tillräckligt salt).
Bred ut wokblandningen på en ugnsplåt och strö över sesamfrön. In med det i ugnen i ca 15 min. Servera med någon nice sötsur sås, eller som jag gjorde, med hummus (ja, hummus går att äta till nästan allt, mums!)

No comments:

Post a Comment